• Rådyrjakt
    Rådyrjakt foregår i vårt terreng i Hole som er en eldorado biotop for rådyr. Du kan lese mer om terrenget ved å følge linken i menyen til venstre.
  • Elgjakt
    Storviltskolen disponerer spennende jaktterreng for elg- og rådyrjakt i Hole og Ringerike (se menyen "Terrenget" til venstre for mer informasjon).
  • 3 Elg på 15 sekunder
    Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

Sikring av ATV

Storviltskolen ønsket å sikre sine ATV mot tyveri. Vi ringte rundt og ble invitert til Trygge Rom på Sandvika Storsenter for å se på alternative løsninger. De hadde mye kunnskap om sikring. Utstyr i klasse to lot seg "klippe" av med spesialtang. Vi måtte opp i Klasse 3 FG for å finne kjetting og låstyper som ikke lot seg "klippe" av. På bildene ser du en 4 m kjetting kl 3 FG og lås i samme klasse. Selv om kjøretøyet er forsikret, er det viktig å kontakte forsikringsselskapet og spørre hva de krever av alternativ sikring.

 

Les mer …
 
Elgfamilie

elgfamilie_web100.jpgDenne elgfamilien bestående av okse , ku og 2 fjorårskalver koser seg i vintersolen. Det er utrolig hvor rolig disse dyrene er. På denne tiden av året er det viktig og ikke bruke opp all energien med å vasse rundt i dyp snø. 

Les mer …
 
Vinterøvelse i Rypeland

atv_helikopter_050.jpgStorviltskolens instruktører er allsidig på flere områder enn bare jakt. Som medlem i Røde Kors kan vi tilføre våre erfaringer fra bruk av utstyr. Vi har lang og bred erfaring med Polaris ATV. Nå også med belter. ATV med belter viser seg å være et bra supplement til snøscooter. Hjelmer fra Peltor med intercom har vist seg som meget bra når de tilkobles radioer fra ICOM.

Les mer …
 
Vinterforing i Hole

gullrotforing.jpgStorviltskolen opprettholder foringen av rådyrene i Hole selvom vinteren til nå ikke har vært spesielt hard for rådyrene.Men som bildet viser har vi her fylt automatene med både kornavrens og også litt ekstra snadder i form av epler og gullerøtter. Foret er helt i tråd med de tipsene njff gir med hensyn til vinterforing av rådyr.
Foring om vinteren samt et uttak av rev er det beste vi kan gjøre for at neste høst skal bli minst like spennende som fjorårets.

 
Jakt i januar

sverige_hare_og_villsvin.jpgSelv om jaktsesongen her hjemme regnes som over for de fleste av oss, dro 3 av storviltskolens deltakere over grensen for å jakte dåhjort og villsvin.
Etter an lang biltur torsdag kjørte vi rundt i terrenget for å rekognosere og bli litt kjent før fredagens jakt. I løpet av kvelden så vi ikke mindre enn ca 100 hjort, 15-20 harer og et par villsvin, men de fleste utenfor vårt terreng, men optimismen steg.
Fredag morgen møtte vi guiden vår som skulle gå med hund, og vi dro ut mot første såt. På veien til terrenget stoppet bilen vår, og den ulykkelige Frode måtte tilbringe dagen på bilverksted i Sverige mens Mats og Jon fikk jakte.

Les mer …
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>