• Rådyrjakt
    Rådyrjakt foregår i vårt terreng i Hole som er en eldorado biotop for rådyr. Du kan lese mer om terrenget ved å følge linken i menyen til venstre.
  • Elgjakt
    Storviltskolen disponerer spennende jaktterreng for elg- og rådyrjakt i Hole og Ringerike (se menyen "Terrenget" til venstre for mer informasjon).
  • 3 Elg på 15 sekunder
    Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

GODT NYTT ÅR
bl_07_jul.jpgStorviltskolen har juletradisjon hvor alle jegerne og alle barna samles i skogen lille julaften. I år var det kommet noe nysnø. Med solen som stakk sine stråler inn mellom buskene i skogen, ble det flott julestemning. Det ble observert 6 rådyr samt ferske elgspor i nysnøen. Foringsautomatene ble fyllt opp så dyrene skulle ha nok mat og godbiter i julen. Etterpå ble det pølsegrilling på bålet. Barna synes pølsene smaker ekstra godt ute i skogen.
Les mer …
 
Nytt debutfall 2!

blkos.jpgEtter mange timer på post, både i bukkejakte og under den generelle rådyrjakta tidligere i høst har Kjell Morten sittet på post. Lørdag løsnet det endelig for den tålmodige jegeren!
På bildet sees en ivrig Kjell Morten fortelle om fallet.

Les mer …
 
Nytt debutfall!!

dsc00532.jpgEtter en lang og våt men spennende dag på lørdag var det tre ivrige jegere som ennå ikke var mette, verken av julebord eller rådyrjakt, og møtte opp kl. 08.00 søndag morgen klar for en ny økt.
Og for en start på dagen det skulle bli!

Les mer …
 
Svane død

bilde039_-_kopi.jpgStorviltskolen fikk informasjon om at en svane hadde fløyet på en høyspentledning i Hole fredag ettermiddag. På vei til rådyrjakta lørdag, kjørte vi til jordet der den skulle ligge. Det hadde vært frost om natta og vi regnet med at svanen var stivfrossen. Da vi kom frem til jordet fant vi en sti over jordet av fjær. I løpet av natten hadde reven vært der og slept den nesten 20kg tunge fuglen av gårde. Bak et nedlagt sagbruk 150m unna fant vi restene.

Les mer …
 
Tre elg på 15 sek
rune_3_elg_p_15_sek_4.jpg
Hør hele historien på NRK Østafjells. Eller se artikkelen på NRK's nettsider
Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

I dag var det siste dag av ordinær jakt. Det var ingen deltagere som hadde mer fritid å avsette. Henrik, Hans Jørgen og Rune som instruktører dro ut i dag tidlig for å sjekke spor. Da de ikke fant noen spor, tok de båten og dro ut på øya.........alt skulle prøves i håp om at det var kommet elg inn i området igjen.

Rune tok plass i tårnet og Henrik og Hans Jørgen skulle sjekke spor. Henrik melder etter en halvtime, at han har dyr foran seg. Rune spisset ører og sanser............endelig. Skulle det bli elgfall ?

Les mer …
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>