• Rådyrjakt
    Rådyrjakt foregår i vårt terreng i Hole som er en eldorado biotop for rådyr. Du kan lese mer om terrenget ved å følge linken i menyen til venstre.
  • Elgjakt
    Storviltskolen disponerer spennende jaktterreng for elg- og rådyrjakt i Hole og Ringerike (se menyen "Terrenget" til venstre for mer informasjon).
  • 3 Elg på 15 sekunder
    Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

Nytt fall med Kito

dsc00363.jpgPå søndag var det igjen klart for rådyrjakt med hund i Hole, og denne gangen ble det minst like spennende som forrige helg! På bildet til høyre ser vi Mats som har felt dyret med hagle. På bildet til venstre tatt helgen etter, ser vi at han er like habil med rifle. Da felte han en 6 taggger med rifle.dsc00375.jpg

Les mer …
 
Elgjakt 22-24/10 og 29-31/10

5 dyr og plass til flere jegere. Meld deg på nå!

 
Elglos med Bessi
Storviltskolens hundefører Henrik har jobbet systematisk og tolmodig med sin grå elghund Bessi gjennom 2 år. Beshenrik_1.fall_bessi_.jpgsi har vist stor iver og jobbet seg rundt i terrenget, passert alle postene, men dyra har uteblitt. Har hun oversett noe, eller var det ingen elg i området ?? Vi har stillt oss spørsmålet og svaret har vi nå fått. Bessi fant dyret. Gikk i stålos og holdt på dyret. Elgen ble forstyrret og la på svøm ved vannet losen stod. Jegerne var da nettopp kommet frem og felte dyret på den andre siden. Bessi retunerte til Henrik som stod igjen ved uttaket og tok han med til fallet. Vi gratulerer Henrik og....Bessi med fantastisk innsats. Vi gleder oss nå til neste terreng hvor vi har elgjakt 22-24/10 og 29-31/10. Her har vi 5 dyr og plass til flere jegere.
Les mer …
 
Rådyrfall
1._dyr_magnus_.jpgJon ledet i dag årets første rådyrjakt med løshund. Dachsen Kito brukte ikke lange tiden på å finne dyr. Etter noen minutters los gjennom skogen nærmet dyret seg posten til Magnus. Magnus er 1. års jeger og fikk muligheten da dyret stoppet opp på 15 m hold. Han løftet haglen og plasserte et perfekt skudd. Vi gratulerer. 
Les mer …
 
Rådyr Team
I flere dager har en del jegere vært ute og observert6_tagger_2007.jpg  i ytterkanten av skogteigene. Det har ikke vært ønskelig å lage forstyrrelser i terrenget før elgjakta. Det er ikke benyttet hund for rådyrjakt og all postering har vært observasjonsposter i jordekantene. Jegerne som dro ut i dag hadde kommunikasjon og meldte alle observasjoner. Det var mye rådyr på flere plasser. Plutselig kommer det tre dyr i stor fart over et jorde, forbi en post og inn i skogen. Ett minutt senere kommer geita og et kje i full fart ut av skogen og videre oppover jordet. Rett etter kommer revirbukken. Den gjør sitt vante stopp ett sekund for lenge. Det var nok til at jaktlaget endte opp med et flott fall. 
Les mer …
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>