• Rådyrjakt
    Rådyrjakt foregår i vårt terreng i Hole som er en eldorado biotop for rådyr. Du kan lese mer om terrenget ved å følge linken i menyen til venstre.
  • Elgjakt
    Storviltskolen disponerer spennende jaktterreng for elg- og rådyrjakt i Hole og Ringerike (se menyen "Terrenget" til venstre for mer informasjon).
  • 3 Elg på 15 sekunder
    Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

Foringsautomater

26092007113.jpgStorviltskolen har nå startet foringsprosjekt for Rådyr. Det er nå satt ut flere automater for å hjelpe dyrene gjennom vinteren. Automatene er konstruert slik at det hele tiden renner pellets ned på "serveringsbordet". Materøret rommer ca 20 kg med pellets. Noen av de minste brukerne av skogen vil daglig passe på at rørene blir fyllt opp. Foringsautomaten er kontruert kun for Rådyr. Elgen vil ikke komme inn under taket.

Les mer …
 
Ny 8meter

26092007110.jpgI helgen ble det satt opp nytt megatårn. Den nye 8 meteren er laget for å kunne overvåke et større område. Ved å ha et tårn av en slik høyde, vil man kunne forlenge skyteavstanden. Tårn blir i utgangspunktet laget for å ha en sikker kulebane når det løsnes skudd. Tårnet vil bli sentralt til å melde fra til postrekkene siden man har stor oversikt innover i terrenget. Tårnet vil også bli flittig brukt til fotografering. Etter jaktslutt kan man legge ut fòr og følge med på dyrenes spisevaner og adferdsmønster.

Les mer …
 
Hjorte...........konge
lastscanbukk_gevir.jpgEndelig lykkes det Rune. Storbukken måtte gi tapt for en av de mest energiske hjortejegerene. Etter timevis med smygjakt lykkes det Rune å komme inn på et av de største eksemplarene . En flott 9 tagger.
 
Nytt hjortefall
rune_med_kalven.jpgVi gratulerer Rune med årets første hjortefall. Det ble en fin kalv
 
Ivaretagelse av naturen
19092007094.jpgUnder forberedelse til jakta, hadde vi behov for tømmer til å bygge nye tårn, samt ved til fyring av stor Lavvoen under jakta. Med en Polaris 800 og tømmerutgaven av BK hengeren dro man ut i skogen for å finne "døde" trær. Dvs trær som hadde tørket ut. Det var imponerende å se at man kunne frakte så mye tømmer rundt i skogen uten at det ble sår i naturen. Marktrykket var her så lite at man ikke så forskjell på fotavtrykk og en Atv 4 hjuling med tømmerhenger.
Les mer …
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>