• Rådyrjakt
    Rådyrjakt foregår i vårt terreng i Hole som er en eldorado biotop for rådyr. Du kan lese mer om terrenget ved å følge linken i menyen til venstre.
  • Elgjakt
    Storviltskolen disponerer spennende jaktterreng for elg- og rådyrjakt i Hole og Ringerike (se menyen "Terrenget" til venstre for mer informasjon).
  • 3 Elg på 15 sekunder
    Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

Lærerik dag i Rådyrskogen
spissbukk_rune_07.jpgDet ble en flott jaktdag med nydelig sol.........og uten mygg ! Kjell Morten felte en rev med et flott skudd på 80 m. Utvomming av rådyrbukken som ble felt 2 min før reven, utførte han som den mest drevne slakteren !
Les mer …
 
Trofe-bukk
6-tagger-knut.jpgKnut Holmann, en av våre instruktører, var ute og smøyg en av morningene. Dette resulterte i en flott seks-tagger.
 
Reinsdyr

dsc00022.jpgStorviltskolens jaktleder Hans Jørgen felte i dag tidlig en flott reisdyrkalv på Hallingnatten. Dyret ble felt med 308 rifle.

Om en ukes tid drar to av skolens andre instruktører Jon og Mats til Rondane på reinsdyrjakt. Det er foreløpig ikke flere plasser igjen på denne turen.

 
Duejakt

dsc00208.jpgFor å variere jakta litt, tok Storviltskolen haglene fatt og prøvde lykken på duejakt hos Henrik. Flott opplading til rypejakta.

Les mer …
 
Kua i "helvete"

I dag tidlig ble ku med tvilling kalver observert i den delen av terrenget som kalles "helvete". Denne kua leverer to kalver hvert år og er med å styrer forvaltningen. Kua kom ut av skogen for å se et oppgjør mellom en spissbukk og en sekstagger revirbukk. Fantastisk opplevelse. Sekstaggeren stilte seg opp ute på en liten øy på jordet og bjeffet til spissbukken som nærmet seg. Plutselig dukket det ei geit som sikkert lurte på hvorfor hun ikke var midtpunktet.

 
<< Start < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Neste > Siste >>