• Rådyrjakt
    Rådyrjakt foregår i vårt terreng i Hole som er en eldorado biotop for rådyr. Du kan lese mer om terrenget ved å følge linken i menyen til venstre.
  • Elgjakt
    Storviltskolen disponerer spennende jaktterreng for elg- og rådyrjakt i Hole og Ringerike (se menyen "Terrenget" til venstre for mer informasjon).
  • 3 Elg på 15 sekunder
    Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

Elgkjøtt
Vi tar i mot bestilling på elgkjøtt. Vi skaffer halve dyr fra 30 kg . Send oss en mail om hva du ønsker.Slakteren parterer og maler kjøtt etter ditt ønske.
 
POD parafinovn
pod_8Storviltskolen testet Pod 8 under årets rypejakt. Temperaturen var ned mot -10 grader om natta. Poden viste seg som et godt produkt. Den ga rask og god varme i teltet. Når man kom våte inn fra jaktturen ble tøyet hegnt opp i toppen av teltet. Ovnen er effektiv i tørking og gir ingen lukt.
Parafinovnen leveres fra rk-smia
 
Foreløpige erfaringer fra årests småviltjakt

pict0007Storviltskolen har vært både høyt og lavt den siste tiden for å sjekke ut nye områder for småviltjakt samt for å utføre diverse tester av utstyr.

Rent jaktmessig viser våre foreløpige erfaringer fra de områdene vi har vært i på østlandet, at det er litt under middels med ryper mens det er godt med skogsfugl og hare. Vi har sett masse veldig små harer i år uten at vi har noe forklaring på dette fenomenet. Vi har sett mer storfugl enn orrfugl, noe som ellers pleier å være motsatt. Ved ett tilfelle kom vi over en relativt bratt skogkledd li hvor det fløy opp storfugl hver 50 meter. At vi så 25-30 storfugl i løpet av en liten time er ikke en overdrivelse. Det var relativt lite ryper på fjellet, men vi fant noen middels store kull nede i bjørkeskogen.

Nordpå har vinteren begynt å gjøre anmarsj, så det blir spennende å høre mer fra de som har reist dit når de kommer tilbake.

 
Brannsprøyte

thumb_s3010038.jpgStorviltskolen ble forespurt om å hjelpe til med å sikre området rundt en jakthytte som skulle brennes ned.

 

 

 

 

Les mer …
 
Predatorkontroll

639382_15786231_800.jpgStorviltskolen driver også aktivt med predatorkontroll i sitt terreng i Hole.

Om morgenen 11.august falt 3 ungrever for velrettede skudd. Ved redusere revebestanden blir ferre rådyrkje tatt av reven og dermed øker muligheten for at rådyrstammen kan øke ytterligere.

Flere bilder fra jakten med storviltskolen kan du se her!

Les mer …
 
<< Start < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Neste > Siste >>