Test av utstyr
Sikring av ATV

Storviltskolen ønsket å sikre sine ATV mot tyveri. Vi ringte rundt og ble invitert til Trygge Rom på Sandvika Storsenter for å se på alternative løsninger. De hadde mye kunnskap om sikring. Utstyr i klasse to lot seg "klippe" av med spesialtang. Vi måtte opp i Klasse 3 FG for å finne kjetting og låstyper som ikke lot seg "klippe" av. På bildene ser du en 4 m kjetting kl 3 FG og lås i samme klasse. Selv om kjøretøyet er forsikret, er det viktig å kontakte forsikringsselskapet og spørre hva de krever av alternativ sikring.

 

Les mer …
 
ATV trening med Røde Kors
15092007089.jpgStorviltskolen hadde mange aktiviteter sist helg. Noen jaktet skogsfugl og andre var på rypejakt. Vi var også invitert til å demonstrere kjøring av ATV i terreng. For å oppnå en sikker kjøring med ATV ble det gitt både teoretisk og praktisk innføring. Det ble benyttet Polaris ATV 500 og 800 ccm. Hengeren kom fra BK hengeren
Les mer …
 
ATV og Hundekjøring

hundekjring_atv_008Vi prøvde ut Polaris 500 og 800 under NM i hundekjøring på Hamar. Atv med belter viste seg meget effektiv når man skulle lage løyper som gikk i skog hvor buskene stod tett. 
4 hjuling ATV med belter var effektiv også med diverse løypeutstyr hengende bak. Se flere bilder  i Galleri

 
Med Røde Kors i hardt vær

belte_atv_rde_kors_036 Vi fortsetter forrige nyhetsinnsalg med tur på fjellet sammen med Røde Kors.Formålet med turen var å teste 4 hjuling med belter opp mot snøscooter. Været var noe av det værste som representantene fra Aurdal Røde kors hadde opplevd på fjellet.Vi følte oss veldig trygge sammen med disse karene. Ikke nok med at de var lommekjent på fjellet, de hadde meget store ferdigheter når det gjaldt å håndtere snøscooteren. Dette medførte at de lett mestret Atv`n med belter på vidda. Etterpå var de klar på at ATV med belter er et kjempeprodukt ved siden av snøscooter da de utfyller hverandre meget bra. Fordelen med Atv er at de kommer seg frem nesten over alt og er ikke avhengig av fart. 4 belter gjør også at man få veldig stor gripeevne.

Fler bilder kommer.

 
Ekstremtur på ATV

atv_rde_kors_19.01.07_001Vinter Norge bød på sitt barskeste da vi lastet 4 hjulinger med belter for å dra på telttur i minus 20 grader. Det skulle vise seg at bekker og elver ikke alltid er trygge på tross av lengre tid med kaldt vær og frost.

 

 

Les mer …
 
Polaris Multi ATV

x2_500_belter_0107_007Storviltskolen har i flere år testet ut og brukt ATV fra Polaris. Anvendligheten har vært stor til alle arbeidsoppgaver. Etter å ha testet ut ATV med belter på snø, har vi fått et Multi arbeidsredskap. Med dette  utstyret kan ATV brukes hele året rundt.
Sist helg ble ATV Type Polaris X2 500 med belter testet ut i Valdres Alpinsenter på Danebu.

Les mer …
 
Hva veier egentlig et felt dyr ?

cimg2702

Når man har felt et dyr, kommer raskt spørsmålet om hva man tror den veier. Vi har gjennom flere år vært prisgitt de vektene som har vært rundt på gårdene. Når vi opplever at vekta på dyret kan variere opp til 10-15% fra dyret blir skjært ned til det ankommer slakteren, ønsket vi å finne pålitlige vekter. Vi har testet en rekke vekter og fant flere meget gode og pålitlige vekter hos Landgraff og Flintab. Bla har vi testet den nye digitalvekten Scaale II

Les mer …
 
Jaktstøvel for dårlig vær

cimg2658 Når høstjakta består av regnvåte jorder og våt skogbunn, er det ikke lett å finne skotøy som passer. Når det i tillegg er kaldt og surt blir det ikke enkelt. Vi har testet en rekke støvler. Den som dekker dette fullt ut, er de høyskaftede støvlene fra Muck Boot. Alle er i 5 mm neopren .På bildet ser du tre av jegerne som diskuterer. Støvelen i midten har flisfor innvendig samt en del andre elementer som gjør at den holder på varmen. Denne søvelen har stor fordel når man blir sittende på post i slikt kaldt og guffent vær.

 
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Siste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL