Nyheter
Dette er en oversikt over alle Nyheter fra Storviltskolen.Svane død
Fugl
Skrevet av Rune Augdahl   

bilde039_-_kopi.jpgStorviltskolen fikk informasjon om at en svane hadde fløyet på en høyspentledning i Hole fredag ettermiddag. På vei til rådyrjakta lørdag, kjørte vi til jordet der den skulle ligge. Det hadde vært frost om natta og vi regnet med at svanen var stivfrossen. Da vi kom frem til jordet fant vi en sti over jordet av fjær. I løpet av natten hadde reven vært der og slept den nesten 20kg tunge fuglen av gårde. Bak et nedlagt sagbruk 150m unna fant vi restene.

Les mer …
 
Elgjakt 22-24/10 og 29-31/10
Elgjakt
Skrevet av Martin   

5 dyr og plass til flere jegere. Meld deg på nå!

 
Elglos med Bessi
Elgjakt
Skrevet av Rune Augdahl   
Storviltskolens hundefører Henrik har jobbet systematisk og tolmodig med sin grå elghund Bessi gjennom 2 år. Beshenrik_1.fall_bessi_.jpgsi har vist stor iver og jobbet seg rundt i terrenget, passert alle postene, men dyra har uteblitt. Har hun oversett noe, eller var det ingen elg i området ?? Vi har stillt oss spørsmålet og svaret har vi nå fått. Bessi fant dyret. Gikk i stålos og holdt på dyret. Elgen ble forstyrret og la på svøm ved vannet losen stod. Jegerne var da nettopp kommet frem og felte dyret på den andre siden. Bessi retunerte til Henrik som stod igjen ved uttaket og tok han med til fallet. Vi gratulerer Henrik og....Bessi med fantastisk innsats. Vi gleder oss nå til neste terreng hvor vi har elgjakt 22-24/10 og 29-31/10. Her har vi 5 dyr og plass til flere jegere.
Les mer …
 
Rådyrfall
Rådyrjakt
Skrevet av Rune Augdahl   
1._dyr_magnus_.jpgJon ledet i dag årets første rådyrjakt med løshund. Dachsen Kito brukte ikke lange tiden på å finne dyr. Etter noen minutters los gjennom skogen nærmet dyret seg posten til Magnus. Magnus er 1. års jeger og fikk muligheten da dyret stoppet opp på 15 m hold. Han løftet haglen og plasserte et perfekt skudd. Vi gratulerer. 
Les mer …
 
Rådyr Team
Bukkejakt
Skrevet av Rune Augdahl   
I flere dager har en del jegere vært ute og observert6_tagger_2007.jpg  i ytterkanten av skogteigene. Det har ikke vært ønskelig å lage forstyrrelser i terrenget før elgjakta. Det er ikke benyttet hund for rådyrjakt og all postering har vært observasjonsposter i jordekantene. Jegerne som dro ut i dag hadde kommunikasjon og meldte alle observasjoner. Det var mye rådyr på flere plasser. Plutselig kommer det tre dyr i stor fart over et jorde, forbi en post og inn i skogen. Ett minutt senere kommer geita og et kje i full fart ut av skogen og videre oppover jordet. Rett etter kommer revirbukken. Den gjør sitt vante stopp ett sekund for lenge. Det var nok til at jaktlaget endte opp med et flott fall. 
Les mer …
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste > Siste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL