Jakt i Sør-Afrika

Storviltskolen tilrettelegger jaktturer til Sør-Afrika. Våre samarbeidspartnere har kontakt med mange forskjellige farmer, og de enkelte farmene har som regel spesialisert seg på visse dyrearter. Vi vil derfor kunne tilfredsstille de fleste ønsker når det gjelder både troféjakt og vanlig standardjakt. Vi har også kontakt med enkeltfarmer som har spennende arter både for jakt og safari. Jakta vil nesten alltid foregå på flere farmer og steder, for at vi skal få det beste til hver enkelt deltager.

Turen
Når vi legger opp turer til Afrika, er det ideelt med 3 - 6 personer som jakter. Når vi vet hva den enkelte jeger ønsker av dyr, vet vi hvilket område som er best egnet. Vi forespør på priser. Det er viktig at man ikke betaler for å jakte på trofèdyr , mens det i virkeligheten er ordinær jakt. Her er det store prisforskjeller. Storviltskolen vil som regel sende en av sine instruktører med på turen, slik at den enkelte deltagers interesser blir ivaretatt.

Opplegg.
Vi regner 1 døgn på flyreisen hver vei . Antall dager vi ønsker å jakte bestemmer vi selv. 4-6 dager med jakt er greit. Deretter kan vi legge opp en rundreise hvor vi besøker nationalparker og andre flotte severdigheter. Afrika har fantastiske steder å vise frem. Du kan også ha med ledsager på turen. De betaler redusert på jaktdagene. Enten kan de være med ut i "bushen" eller de får egne aktivitter. Som regel jaktes det tidlig om morgenen og på ettermiddagen. Jegerne kommer som regel inn til leiren ved frokosttider.

Priser og Kostnader:
Når det er avtalt tid for tur, vil vi sjekke opp priser. Som regel får vi fly tur/retur fra kr. 6.000. pr.pers. Oppholdet ligger fra kr. 1000,- pr. døgn/person. Dette inkluderer transport, overnatting, mat og drikke og feltpreparering av dyrene. Fellingsavgift for de enkelte typer og størrelser av dyr varierer selvfølgelig. Priser varierer fra ca kr. 200,- pr. dyr. Storviltskolen tar i tillegg en fast pris pr. deltager for å ordne med alle papirer, søknader og kontakter på turen.

Storviltskolens har testet noen av jaktområdene, se bilder her.