Tre elg på 15 sek
rune_3_elg_p_15_sek_4.jpg
Hør hele historien på NRK Østafjells. Eller se artikkelen på NRK's nettsider
Storviltskolen har slitt med å finne elg under elgjakta i år. Om det er Statskrafts skjøting av høyspentkabler med sprengstoff som er grunnen til at elgen har trukket ut er uvisst.

I dag var det siste dag av ordinær jakt. Det var ingen deltagere som hadde mer fritid å avsette. Henrik, Hans Jørgen og Rune som instruktører dro ut i dag tidlig for å sjekke spor. Da de ikke fant noen spor, tok de båten og dro ut på øya.........alt skulle prøves i håp om at det var kommet elg inn i området igjen.

Rune tok plass i tårnet og Henrik og Hans Jørgen skulle sjekke spor. Henrik melder etter en halvtime, at han har dyr foran seg. Rune spisset ører og sanser............endelig. Skulle det bli elgfall ?

3_elg_p_15_sek.jpgEtter noen minutter ser Rune at det kommer en 1,5 åring ut av skogen og rett mot posten. Plutselig ser han at det er noe som beveger seg bak 1. dyret. Det var perfekt vind så han venter til dyret er 10 m fra posten. Lager en stopplyd. Skuddet går, elgen faller direkte.

rod_atv_oya.jpgUte til venstre har han sett en 6 tagger okse også, og retter børsepipa mot oksen. Den faller som den forrige. I samme øyeblikk som han så oksen følte han et dyr til 180 grader mot høyre. Der stod det en kjempeku og kikket på hva som skjedde. Sekundet etter ble den offer for det 3. skuddet. Alt var over på 15 sek.

3_elg_15_sek_baal.jpgHans Jørgen og Henrik lurte nok på om det var HV-øvelse en stund. Når Rune meldte 3 felte dyr ble de øvrige stående for å se om det kunne være enda flere dyr i området. Etter en stund var det tydelig at det ikke var flere dyr i bevegelse. Det ble derfor samling på fall.........ene. Bål ble raskt laget og kaffekjelet putret fornøyd. Etterpå startet Henrik og Hans Jørgen utvomming med en effektivitet som ville ha imponert enhver slakter.

3_elg_elva_bessi.jpgEtter noen timer var alle elgene fraktet opp på gården med Henriks traktor. Takket være Henrik med sitt flotte utstyr, er Storviltskolen i stand til å å takle de fleste store oppgaver. Ringerikes blad kom for å se på denne utrolge jakthistorien som ble meldt. De ankom sammen med Viltuvalgets mann Tore Ellingsen som alltid blir kontaktet når Storviltskolen har felt elg. Han kunne konstatere at alt var ok, og gratulerte jegerne med en fantastisk jaktdag. Avisen var imponert over Storviltskolen egenutviklede sluttstykkeholder for å utøve sikker jakt. Sluttstykkeholderen inneholder Henriks sluttstykke. Da er hans gevær kun et ufarlig jernrør som ikke medfører noen usikkerhet eller fare for andre.