Nytt debutfall!!

dsc00532.jpgEtter en lang og våt men spennende dag på lørdag var det tre ivrige jegere som ennå ikke var mette, verken av julebord eller rådyrjakt, og møtte opp kl. 08.00 søndag morgen klar for en ny økt.
Og for en start på dagen det skulle bli!

Allerede før vi hadde parkert bilene ble fire dyr observert på jordet, og ikke lenge etterpå ble to nye dyr sett på motsatt side, så optimismen steg betraktelig allerede før vi hadde satt i gang.
Etter å ha postert ut strategisk med tanke på at vi var kun var tre jegere, slapp vi Kito i nærheten av der dyrene gikk inn i skogen. Det varte ikke lenge før losen gikk for full hals gjennom skogen i Hole.
Det tok litt tid før spenningen virkelig steg, siden losen først gikk i motsatt retning og en tur ut på jordet. Men da den høymælte dachsen kom tilbake, passerte alle fire dyrene på rekke og rad den ene posten, men dessverre litt langt unna, bak noen småbusker og i konstant bevegelse. Dette gjorde et sikkert skudd umulig. I slike situasjoner er det viktig å holde hodet kaldt og ikke ta noen overilte beslutninger. Det er dette som skiller gode jegere fra mindre gode.
Etter at losen hadde fortsatt i fullt monn i ytterligere 25 minutter, snudde den igjen, og det ble meldt på radioen at losen var på vei mot Bjørnar.
Ikke lenge etterpå smalt det, og Bjørnar hadde fått sin ilddåp som rådyrjeger. Og for en debut!
En flott firetakker som ennå ikke hadde felt geviret kom ut på sletta og stoppet fint med bredsiden til for å lytte etter Kito som kom halsende ikke langt bak. Bjørnar, som ikke har skutt rådyr tidligere var iskald og satte et perfekt skudd på ca. 50 meter. Kula ble rådyrets bane.
På bildet ser vi en meget stolt jeger med et flott trofé, og et flott minne fra den aller første jakthøsten.

Etter instruksjonsmessig vomming og flåing tok vi oss en velfortjent lunsj rundt bålet i strålende sol.

dsc00533.jpgSå var det igjen klart for et nytt slipp, og heller ikke denne gang tok det lang tid før losen gjallet i skogen. Også nå fikk Bjørnar rådyr på post, og det attpåtil to ganger, men dessverre uten at han fikk skuddmulighet, denne gangen med hagla. Losen tok så ut videre kun få meter unna posten til de to andre jegerene, og videre oppover før det hele dabbet av etter ca. en times tid.
Vi oppsummerte dagen som en fantastisk dag i skogen, en dag som neppe vil bli glemt med det første.