Double

double Endelig var elgjakta over og rådyrgjengen kunne møtes på Statoil igjen. Kl. 09.00 var 7 av oss på plass. Radioer og poster ble raskt fordelt for nå var mange blitt utålmodig. På vei til postene i området rundt Grana ble det observert geit med 2 kje ute på jordet. Dette lovet bra. Postene på plass og på radio får vi den første melding om dyr på post. Det er imidlertid i bevegelse så det blir ingen skuddmulighet. Kito slippes og det blir nesten umiddelbart liv i skogen.

Losen går og geit og kje passerer både hundefører og en post før det bærer av sted ...... langt av sted. Losen forsvinner over jordene og blir borte. Hundepeileren viser at det har vært en liten maraton for Kito. Vi tar lunsj.

Økt to starter i Helvete. Postene blir fordelt på de vanlige plassene, men Martin bestemmer seg i siste liten for å prøve å finne en ny bakpost. Litt for ofte har dyrene forsvunnet over på nabojordet. Det skulle vise seg å være en klok beslutning.

Kito slippes og som vanlig tar det bare et par minutter før losen går. Minuttet senere kommer en geit og en bukk farene rett mot Martin's nye bakpost. Geita stopper like før jordekanten - pang - og et klart treff. Sekundet etterpå dukker faktisk bukken opp på samme sted som Geita ble skutt. Det smeller igjen, men denne karen var vist litt mer hardskutt. Bukken går 50 meter inn i skogen og legger seg ned. Han kan observeres fra posten. Han er helt klart i sårleie, men får desverre ikke ligge i fred. En hund fra nabovaldet kommer og skremmer han opp. Bukken får adrenalin og begynner å gå. Det går ikke fort så man er rimelig sikker på at han ligger litt lenger fremme. Jaktleder tar allikevel ingen sjanser og kaller på ettersøk. Mads sin Dachs får prøve seg. Det går ikke fort, men hunden er utrolig spornøye så han går rett på. Bukken ligger under en liten granlegg.

Det er ikke hver dag man får double på rådyr med hagle så dette blir nok en dag jaktinstruktør Martin vil huske en stund fremover.