Behandling av felt vilt med Døgngradermåler
dgngradermler_rdyr_2005_001Storviltskolen har testet døgngradermåler fra Suvitek

Storviltskolen ble kontaktet av Suvitek med spørsmål om vi kunne teste ut deres nyutviklet døgngradermåler. Måleren kan følge med 5 forskjellige dyr samtidig, og dette kom godt med i elgjakta. Resultatet var meget positivt. Erfaringen er at viltet kan henge mye lengre enn det vi har praktisert ut fra læreboka som sier at ved 10 grader skal viltet henge 4 døgn.

Storviltskolen felte sitt siste rådyr 23 desember. Dyret var ikke stresset av å ha blitt jaget. Kjøttet hadde derfor mye energi i seg når mørningsprosessen startet. Det idielle for storvilt er en temperatur på 3 - 6 grader og en relativ fuktighet på mellom 65 % og 85 %. 1. nyttårsdag hadde kjøttet oppnådd 39 døgngrader med en gjennomsnitts temeperatur på 4,7 grader og en relativ fuktighet på 71 %. Så lenge ville vi nok ikke ha hengt det hvis vi ikke hadde hatt dette flotte instrumentet.

Kanskje neste generasjon av dette unike produktet vil gi oss melding på mobil når kjøttet er ferdig hengt, eller at noe galt har skjedd med fuktighet og temperatur.

For nærmere informasjon kan du kontakte www.suvitek.no eller gå inn på www.dogngrader.no